Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

NOX ONE

Toegangsbeheer van ARAS voor het veiligste gebouw van Nederland

In een voormalig gelddepot van De Nederlandsche Bank in Eindhoven kunnen bedrijven en particulieren alles van waarde veilig opbergen. Fortados biedt safeloketten voor geld, sieraden en documenten, maar ook kluizen voor grote objecten en speciale opslagsystemen voor vitale data. Zelfs kostbare auto’s kunnen er veilig worden gestald. Wie dit zwaar beveiligde fort wil betreden, kan niet om de installatie van Comixus BV en  toegangsbeheer van ARAS Security heen. Volgens mede-eigenaar Jan Vermeulen is Fortados een gat in de markt. Vooral nu het steeds lastiger wordt om nog een bank te vinden waar spullen veilig opgeborgen kunnen worden. Het idee voor het concept ontstond door het al geruime tijd leegstaande depot van De Nederlandsche Bank. Dat gebouw was speciaal ontworpen om kostbaarheden als geld en goud veilig te bewaren. Hij liet het renoveren en uitrusten met de modernste beveiligingstechniek om het geschikt te maken voor gebruik door externe klanten.

15 beveiligingsschillen

Wie bij Fortados naar binnen wil, wordt grondig gecontroleerd. Dat begint al bij de poort waar het kenteken van de bezoeker of medewerker wordt gescand en vergeleken met een database. Dankzij de dikke muren en kogel- en slagwerende beglazing van het gebouw is het praktisch onmogelijk om op een andere manier binnen te komen dan via de zwaar beveiligde, officiële toegang. En dan is men nog niet bij de kostbaarheden. Wie het heiligste der heiligen wil betreden, dient niet minder dan vijftien toegangsbarrières te passeren. Pas dan bevindt men zich in de zwaarst beveiligde ruimte, op twaalf meter diepte onder de grond achter deuren van 10.000 kg per stuk. Vanzelfsprekend wordt alles nauwkeurig en continu bewaakt met elektronica voor toegangsbeheer, inbraakdetectie en cameratoezicht, waarbij de systemen om veiligheidsredenen van verschillende leveranciers zijn betrokken.   

Toegangsbeheer van ARAS Security

Voor de techniek voor het toegangsbeheer is ARAS Security geselecteerd. De installatie hiervan is vakkundig verzorgd door firma Comixus uit Opheusden. Het gaat hierbij om kaartlezers, kentekenlezers en biometrische scanners die de vingerafdruk of iris van klanten en medewerkers herkennen. Bij elke beveiligingsschil wordt de controle strenger. Op een gegeven moment kunnen deuren zelfs niet meer worden geopend, maar kan men met de toegangspas alleen een openingsverzoek indienen.

Als de beveiligers via camera’s hebben vastgesteld dat alles in orde is, kunnen zij op afstand de deur ontgrendelen. En dat kan weer alleen nadat een geldig openingsverzoek is ingediend. Hetzelfde geldt voor de sluizen, die toegang verschaffen tot de zwaarst beveiligde compartimenten. Om er zeker van te zijn dat alles perfect blijft werken, heeft Fortados met het installerende bedrijf Comixus BV en ARAS Security een Service Level Agreement afgesloten voor het periodieke onderhoud en het zeer snel verhelpen van eventuele storingen.  

 

Meer informatie over Fortados: https://fortados.nl/

Meer informatie over installateur Comixus: www.comixus.nl

 

Website design en ontwikkeling door Guidance, Database Publishing Specialist.